Použité suroviny receptu Brambory ve slupce s petrželkovým pestem:
12 brambor
| sůl
| 1 lžičku kmínu
| 1 bobkový list
| 2 svazky petrželky
| 2 stroužky česneku
| 40 g strouhaného parmazánu
| 20 g mletých piniových oříšků
| 100 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu Brambory ve slupce s petrželkovým pestem:
1. Brambory omyjeme, očistíme a vaříme zhruba 25 min. ve slupce v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem. Poté je scedíme.
2. Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme z ní lístky. Česnek oloupeme. Petrželku, česnek, parmazán a pinie společně rozmixujeme. Vmícháme olej.
3. Z brambor odkrojíme vršky a zbytek částečně vydlabeme. Odkrojené vršky oloupeme a spolu s vybraným vnitřkem rozmačkáme v míse. Vmícháme petrželkové pesto, směsí naplníme cukrářský sáček a nastříkáme ji do brambor. Můžeme podávat s vařeným hovězím masem.
Fotky receptu Brambory ve slupce s petrželkovým pestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!