Použité suroviny receptu Brambory z kraje Dauphine:
60 g másla
| 1 stroužek česneku
| 1 kg brambor
| mletý pepř
| sůl
| muškátový oříšek
| 150 g strouhaného sýra
| 1/4 l nesvařeného mléka
Postup přípravy receptu Brambory z kraje Dauphine:
Ohnivzdornou zapékací mísu vymastíme a vytřeme česnekem. Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky tlusté asi 3 mm, rovnáme postupně do mísy a každou vrstvu opatrně osolíme, okořeníme a posypeme sýrem. Poslední vrstvou jsou brambory. Zalijeme osoleným a opepřeným mlékem navrch posypeme sýrem a poklademe lupínky másla. Při střední teplotě zapékáme 45 až 60 minut. Hotové brambory musí být měkké, mléko vydušené a povrch pěkně dozlatova. Barví-li se brambory svrchu příliš rychle, zakryjeme je během pečení alobalem. Pokrm podáváme se špenátem.
Fotky receptu Brambory z kraje Dauphine:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!