Vložil: | SRNA |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 15 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory z Pošumaví:
8 velkých brambor
| 200 g měkkého tvarohu
| 60 g tavené nivy
| 4 stroužky česneku
| 1 a 1/2 lžíce soli
| 1/3 lžičky pepře
| 1 lžíce sekaných zelených bylinek (např. bazalka, petrželka, libeček, pažitka, řeřicha apod.)
| 2 lžíce sádla
Postup přípravy receptu Brambory z Pošumaví:
Tvaroh umícháme do hladka s nivou, bylinkami, pepřem a česnekem utřeným se solí a zatím odložíme. Na hlubší plech dáme alobal, silně ho vymažeme sádlem a posypeme solí. Naskládáme oloupané brambory, nakrájené na centimetrové plátky. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi třičtvrtě hodiny, až brambory začnou zlátnout. Pak na ně navršíme kopečky pikantního tvarohu, vrátíme do vypnuté trouby a v teple necháme dojít.
Fotky receptu Brambory z Pošumaví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!