Postup přípravy receptu Brambory zapečené s fazolemi a zeleninou:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a 3 minuty povaříme.
Omyté fazole necháme okapat. Feferonky a rajčata očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Bylinky jemně posekáme.
Troubu předehřejeme na 250 stupňů.
Na rozehřátém másle zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme mouku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, přidáme pokrájené feferonky a omáčku za stálého míchání 4-5 minut povaříme. Hrnec stáhneme z plotny, vmícháme jogurt a 2/3 bylinek. Osolíme, opepříme a přidáme kmín.
Bramobry a fazole naplníme do formy, zalijeme omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme asi 30 minut v troubě.