Použité suroviny receptu Brambory zapečené s hruškami a nivou:
1200 kg brambor
| 8 ks hrušek
| 7 ks vajec
| 300 ml smetany
| 200 g nivy
| 2 lžičky soli
| 1 špetku muškátového květu
| 4 stroužky česneku
| 1 špetku pepře
| dle chuti: máslo na vymazání
Postup přípravy receptu Brambory zapečené s hruškami a nivou:
Oloupané brambory a hrušky bez jádřince nakrájíme na stejnoměrné plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem a vrstvíme střídavě plátky brambor a hrušek. Poslední vrstva by měla být z brambor. Rozšleháme vejce se smetanou, solí, pepřem, muškátovým květem a utřeným česnekem. Touto směsí zalijeme obsah mísy a dáme upéct do vyhřáté trouby. Po upečení posypeme strouhanou nivou a dáme krátce zapéct.
Fotky receptu Brambory zapečené s hruškami a nivou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!