Použité suroviny receptu Brambory zapečené se špenátem a tofu:
600 g brambor
| 150 g čerstvých špenátových listů
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 50 ml sladké smetany
| 1 balení bylinkového tofu
| olej
| Solčanka
Postup přípravy receptu Brambory zapečené se špenátem a tofu:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme chvilku vychladnout. Pak je oloupeme a protlačíme přes mřížku do olejem potřené zapékací misky. Posypeme je Solčankou. Na pánvi si na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme čerstvý špenát bez stonků a mícháme, dokud listy nezavadnou, ochutíme Solčankou. Takto připravený špenát rozložíme na brambory, vše pokapeme sladkou smetanou a dáme péci do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 5 minutách přidáme nahrubo nastrouhané bylinkové tofu a pečeme dalších 5 minut.
Fotky receptu Brambory zapečené se špenátem a tofu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!