Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
![2.71/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.71/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.71/10, hlasovalo 7 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![2.71/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.71/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.71/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.71/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.71/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.71/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou:
100 g másla
| 80 g moučkové cukru
| 2 žloutky
| 30 g droždí
| 500 g polohrubé mouky
| 2,5 dl mléka
| 1 vejce na potření
| Ořechová nádivka:
| 150 g ořechů
| 80 g moučkové cukru
| 2 dl mléka
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžička rumu
| 2 lžíce strouhanky
Postup přípravy receptu Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou:
Nejprve si necháme vykynout kvásek, který připravíme z droždí, vlažného mléka, cukru a mouky. Máslo a cukr utřeme do pěny, poté přídáme vejce, kvásek, mouku a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 40 minut. Vykynuté těsté rozdělíme na dvě části. Těsto rozválíme tak, aby vznikl kulatý plát a rádýlkem rozdělíme na osm trojúhelníků. Na širší část dáme náplň a poté svineme a vytvarujeme rohlíček. Rohlíčky potřeme vejcem a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 stupnů do zlatova.
Fotky receptu Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!