Postup přípravy receptu Břeclavské artyčoky:
Artyčokové spodečky necháme na sítě okapat. Pórek nakrájíme na kostičky, omyjeme a osušíme v plátně. Očištěné houby a jablko nakrájíme na malé kostičky.
Na lžíci másla asi 1 minutu za stálého míchání restujeme pórek a jablko. Necháme v sítu okapat. K výpeku přidáme lžíci másla a 2 minuty na něm za stálého míchání restujeme houby. Přidáme je k pórku.
Do výpeku přidáme odkapanou šťávu, víno a masový extrakt. Tekutinu svaříme, aby zbyly jen 4 lžíce,osolíme, opepříme, přidáme osmahnuté pří sady, promícháme a přeložíme do připravené misky.
V pánvi rozpustíme lžíci másla, vložíme petrželku a artyčoky. Trochu osolíme a opečeme. Naplníme a připravíme k podávání.