Postup přípravy receptu Brokolice v bešamelové omáčce s mandlemi:
Brokolici rozdělíme na růžičky, omyjeme ve vodě a vaříme nejlépe v páře asi 10 minut. Mezitím připravíme bešamelovou omáčku tak, že z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku naředíme mlékem a za stálého míchání povaříme do viskoznější omáčky.
Takto připravenou omáčku odstavíme z ohně a do zchladlého pak vmícháme žloutek a nastrouhaný sýr.
Ochutíme solí a muškátovým květem.
V páře změklou brokolici rozložíme do zapékací misky vymazané máslem a přelijeme připravenou omáčkou.
Posypeme mandlovými lupínky a zapečeme v troubě (180°C) dorůžova.
Fotky receptu Brokolice v bešamelové omáčce s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!