Postup přípravy receptu Sandřické knedlíky:
Slaninu (nebo šunku, maso aj.) pokrájenou na kostičky rozehřejeme na pánvi do sklovita, přidáme drobně nakrájené rohlíky, opečeme do růžova, přidáme na kostky nakrájený lilek (cuketu nebo celer) a cibuli. Všechno krátce osmahneme a necháme vychladnout. Do mísy dáme mouku, ochutíme vegetou (solí), přidáme vejce, rozetřený česnek, olej, vodu, pepř, petrželku, trochu prášku do pečiva a spojíme mlékem. Zamícháme vychlazenou směs z pánve a necháme 1/2 hodiny odpočívat. Pak mokrýma rukama formujeme menší knedlíky, které 20 minut vaříme na velmi mírném ohni. Uvařené vybereme, omastíme, rozkrojíme a podáváme s dušeným kysaným zelím a pečeným masem nebo jen se zelím politým praženými kosťičkami libové anglické slaniny.