Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bulgur se španátovým tofu:
100 – 150 g bulguru
| 200 ml zeleninového vývaru
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce citronové šťávy
| 2 rajčata
| 4 lžíce olivového oleje
| pepř, sůl
| 500 g špenátu
| 200 g tofu
| 1 svazek hladké petrželky
Postup přípravy receptu Bulgur se španátovým tofu:
V zeleninovém vývaru uvaříme bulgur (přibližně 5 minut) a necháme jej vychladnout. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Polovinu česneku smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a 2 lžícemi oleje. Petrželku nasekáme najemno a rajčata pokrájíme na kostičky. Oboje smícháme se zálivkou a nakonec přidáme bulgur. Rozehřejeme další 2 lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli a zbytek česneku. Přidáme špenát a podusíme. Tofu nakrájíme na plátky, které rozložíme na pečicí papír. Na tofu poklademe podušený špenát. Zapékáme asi 15 minut v předehřáté troubě při střední teplotě. Podáváme s bulgurovým salátem.
Fotky receptu Bulgur se španátovým tofu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!