Použité suroviny receptu Burdgundský guláš s houbami:
1 kg hovězího masa
| 250 g malých oloupaných cibulek
| 200 g mrkve
| 2 lžíce oleje
| sůl
| pepř
| 1 lžíce másla
| 2 lžíce rajský protlak
| 1 lžíce mouky
| 250 ml červ. vína /burg./
| 5 lžic smetany
| petrželka
Postup přípravy receptu Burdgundský guláš s houbami:
Cibulky rozčtvrťte, mrkev nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte olej a na něm orestujte maso do hněda. Přidejte k němu cibuli, mrkev a ochuťte solí a pepřem. Přilejte víno a a duste pod pokličkou asi tři čtvrtě hodiny.
Houby očistěte, nakrájejte je na kousky a na pánvi na rozehřátém másle je opečte. Asi 15 minut před skončením dušení je přidejte spolu se smetanou do guláše. Dochuťte solí a pepřem a na talířích posypte nakrájenou petrželkou.
Fotky receptu Burdgundský guláš s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!