12 ks malých cibulek
| 300 ml červeného vína
| 1 ks malý bobkový list
| 1 snítka tymiánu
| sůl dle chuti
| bílý pepř dle chuti
| 2 lžíce másla
| 8 plátků veky
| 8 ks vajec
| 2 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Burgundská vejce:
Cibulky oloupejte a v celku je vložte do kastrolu. Zalijte je červeným vínem, přidejte bobkový list a snítku tymiánu. Podle chuti osolte, okořeňte pepřem. Přiveďte k varu a pak na mírném ohni vařte asi 15-20 minut. Potom cibulky vyjměte, ale vinný nálev nevylévejte. V pánvi rozehřejte máslo a plátky veky na něm dozlatova opečte. Ve vroucí vodě uvařte ztracená vejce. Po jednom je nejdříve roklepněte do hrnku a následně nechte sklouznout do vroucí vody. Vařte 3-4 minuty. Vyjměte je a udržujte je teplé. Solamyl rozmíchejte ve studené vodě dohladka a červené víno, ve kterém jste vařili cibulky jím zahustěte. Znovu krátce povařte a vyjměte bobkový list a tymián. Na talíř dejte vždy dva kousky veky, položte na ně vejce, přelijte omáčkou a přidejte cibulky.
Fotky receptu Burgundská vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!