Použité suroviny receptu Burgundské jablko s náplní:
2 kusy červené jablka (tvrdší)
| 0,3 l burgundského červeného vína
| 100 g cukru
| 5 g skořice
| 100 g plnotučného tvarohu
| 60 g cukru
| kůra z 1/2 citronu
| 10 g sekaných mandlí
| štáva z ostrouhaných citronů
| rozinky
Postup přípravy receptu Burgundské jablko s náplní:
Jablka překrojíme napříč, kávovou lžičkou je zbavíme jadřinců a ihned potřeme na řezu citronovou štávou, aby nezhnědla. Řeznou plochou je vložíme do misky, přelijeme vínem smíchaným s cukrem, přidáme skořici a hřebíček. Jablka necháme vařit zakrytá 6 minut a potom je necháme vychladnou. Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami a citronovou kůrou. Tuto hmotu nastříkáme hladkou zdobící trubičkou do jablek a posypeme sekanými spařenými mandlemi.
Fotky receptu Burgundské jablko s náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!