Postup přípravy receptu Bylinkové lečo z cukety a lilku:
Cibulky a česnek oloupeme. Cibulky pokrájíme na měsíčky, stroužky česneku přepůlíme. Očištěné cibulky nakrájíme na špalíčky, papriky na kostičky, cuketu a lilek na plátky. Kolečka cukety nakonec ještě rozpůlíme. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, naťové cibulky a česnek. Přidáme papriky, lilek, cuketu a krátce (asi 5 minut) je opékáme. Rajčátka omyjeme a rozkrojíme. Spolu s tymiánem a oreganem je vmícháme do směsi na pánvi. Vše potom podlijeme vývarem, osolíme, opepříme podle chuti a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut. Hotové podáváme posypané sýrem, nejlépe parmazánem, který zvýrazní jemnou chuť zeleniny a bylinek. Před podáváním můžeme lečo ještě dozdobit snítkami čerstvých bylinek. Pro větší jedlíky můžeme přidat do směsi kousek libového masa, šunky nebo dietního párku. Vydatnější bude také s fazolemi, které použijeme z konzervy a jen je prohřejeme.