Postup přípravy receptu Bylinkové měšce:
V misce rozkvedláme mléko, vejce, sůl a potom za stálého míchání postupně přidáváme polohrubou mouku, až vznikne hladké polohusté těsto. Pánev předem dokonale zahřejeme, peroutkou vymažeme a pak na ni sběračkou nalijeme těsto, které otáčivým pohybem rozlijeme po celé pánvi. Placky pečeme po obou stranách pěkně dozlatova. Na náplň necháme nejprve rozmrazit špenát a přebytečnou vodu slijeme. Salám nahrubo nastrouháme. Pórek, cibuky i kadeřávek očistíme, omyjeme a nadrobno nasekáme. Rozmražený špenát chvilku mírně povaříme a pak do něj vmícháme všechnu nakrájenou zeleninu i salám. Špenátovou směs dochutíme rozetřeným česnekem, mletým pepřem a solí. Pak ji rozdělíme doprostřed placek - do každé dáme vždy po kopečku. Naplněné placky zabalíme do uzlíku a převážeme dvoubarevným lýkem. Měšce položíme vedle sebe na plech, potřeme je rozpuštěným máslem s mletou paprikou a krátce ogrilujeme. Podáváme jako letní jídlo ozdobené čerstvými bylinkami.