Použité suroviny receptu Bylinkové smaženky s dušenými fazolkami:
50 g ovesných vloček
| 150 g hladké mouky
| 250 ml podmáslí
| 125 ml mléka
| sůl
| 4 vejce
| 500 g zelených fazolek
| 40 g slaniny
| svazek petrželky
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Bylinkové smaženky s dušenými fazolkami:
1. V pánvi nasucho opražíme ovesné vločky a necháme je vychladnout. Přisypeme mouku, zalijeme podmáslím a mlékem. Oddělíme vejce, žloutky zamícháme do vločkového těsta a ochutíme ho solí. Necháme ho 30 minut odpočinout.
2. Opereme fazolky a nakrájíme je na kousky. Nasypeme je do vroucí osolené vody a 15 minut vaříme. Slijeme je a uložíme do tepla.
3. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme je. Kostičky dáme stranou. Nasekáme petrželku. Z bílků ušleháme sníh a spolu se slaninou a petrželkou ho zapracujeme do těsta.
4. Na oleji dozlatova usmažíme z těsta placičky a nakrájíme je na kousky.Smícháme je s fazolkami a rozdělíme na talíře. Posypeme je slaninovými škvarečky.
Fotky receptu Bylinkové smaženky s dušenými fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!