Postup přípravy receptu Bylinkový chléb z květináče:
Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek zpěňte na másle. K mouce přidejte kvásek, vejce, sůl, lžíci cukru, fenykl sekaný najemno, rozmarýn, kopr a špetku strouhaného muškátového oříšku a zpěněnou cibuli s česnekem. Vypracujte těsto, přikryjte je čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 20 minut. Potom ho rozdělte na 2 poloviny, které dejte do vymazaných květináčů a nechte ještě 15 minut kynout. Vrchy bochníků potřete vodou, posypejte slunečnicovými semínky a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Upečené chleby nechte vychladnout v květináčích a až pak je vyklopte.