Vložil: | Debbie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cajunský kuřecí salát:
1/2 kg kuřete bez kůže
| směs salátové zeleniny
| Na marinádu:
| 2/3 objemu olivového panenského oleje
| 1/3 objemu octa
| lžička cajunské koření (směs kari, cayenského pepře a mleté papriky)
| 4 rajčata
| na ozdobu piniové ořechy, sušená rajčata apod.
Postup přípravy receptu Cajunský kuřecí salát:
Kuřecí maso bez kůže nařežeme na plátky (ne příliš silné). Směs salátové zeleniny promícháme s dresinkem a dáme stranou. Rajčata nakrájíme na kousky. V cajunském koření obalíme plátky kuřecího masa a po krátkém odležení vložíme na rozpálený olej a prudce osmažíme. Obrátíme dříve než maso začne pouštět šťávu! Také nerestujeme na pánvi více jak tři kousky masa najednou, aby jsme olej udrželi stále na vysoké teplotě!. Dohněda osmahnuté kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, smícháme s ochucenou zeleninou a po úhledném rozložení na mísu zdobíme např. piniovými ořechy, sušenými rajčaty apod.
Fotky receptu Cajunský kuřecí salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!