Použité suroviny receptu Čalamáda z hub, paprik a cibule:
1 kg hub čerstvých
| 1 l vody
| 1 lžíce soli
| 2 dl octa
| 100 g cukru
| 10 nových koření
| 3 bobkové listy
| 1/2 kg paprik
| 1/2 kg cibule
Postup přípravy receptu Čalamáda z hub, paprik a cibule:
Houby povaříme 5 min ve slané vodě, scedíme a prolijeme studenou vodou. Pak houby vložíme do připraveného nálevu a necháme 12 hod. v chladu stát.
Poté čalamádu vložíme naběračkou do meších zavařovaček a sterilizujeme ve vroucí vodě asi 2 min.
Pokud nechceme houby zavařovat, tak je krátce i s nálevem povaříme v necháme v chladničce uležet. Nálev (vodu), ocet cukr svaříme a pak přidáme ostatní ingredience. Ještě povaříme 7 min.
Po odležení v chladničce lze ihned konzumovat.
Fotky receptu Čalamáda z hub, paprik a cibule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!