Postup přípravy receptu Carpaccio (original dle mistra Ciprianiho) :
Čerstvou svíčkovou dáme na pár minut ztuhnout do mrazničky, aby se maso lépe krájelo. Nejostřejším nožem z ní nakrájíme tenounké plátky, které rozložíme na talíř, posolíme, opepříme a dáme do ledničky.
Zatím připravíme majonézu. Do šlehací misky dáme žloutek, vinný ocet, čerstvě umletý pepř, sůl a hořčičný prášek. Za stálého šlehání po kapkách přidáváme olivový olej, nakonec přidáme pár kapek citrónové šťávy. Do hotové majonézy vmícháme worcesterovou omáčku a zbytek citrónové šťávy a nakonec mléko. Dochutíme solí a čerstvě umlelým bílým pepřem.
Vyndáme maso, pocákáme omáčkou a podáváme s čerstvým pečivem. Zapíjíme dobrým červeným vínem.