Vložil: | Veroka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Carpaccio podle Jamieho :
400 g svíčkové (nebo roštěnec)
| 1 lžíce koriandrových semínek
| 1 hrst nadrobno nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu
| sůl
| čerstvě umletý pepř
| špetka sušeného oregána
Postup přípravy receptu Carpaccio podle Jamieho :
Maso většinou podáváme syrové, krvavé. Jamie však ve svém receptu napřed maso trochu opeče, aby mělo křupavou kůrčičku. Svíčkovou nebo roštěnec v celku nejdříve pořádně vyválí na desce posypané tlučenou směsí koření. Maso obalené kořením pak asi pět minut opéká na mřížkované pánvi, až má lahodně křupavou kůrku. Maso nechá pět minut odpočinout, to aby se šťávy vystoupené při pečení k povrchu natáhly zpět do nitra pečínky. Potom teprve maso nakrájí na co nejtenčí plátky a podává.
Fotky receptu Carpaccio podle Jamieho :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!