300 g žampionů
| šťáva ze 2 citronů
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce listové petržele
| olivový olej
| 1 lžíce balsamikového octa
| pepř
| sůl
| případně zelenina na servírování
Postup přípravy receptu Carpaccio ze žampionů:
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1-2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny. Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu.
Fotky receptu Carpaccio ze žampionů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!