Použité suroviny receptu Čekankový salát s ricottou:
350 g čerstvé čekanky
| 250 g čerstvých žampionů
| 150 g čerstvého pórku
| 1 lžíce jablečného octa
| 1 lžíce vinného octa
| 5 lžic olivového oleje
| 250 g ricotty
| 2 lžíce sušeného oregána
| podle potřeby: sůl a mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu Čekankový salát s ricottou:
Čekanku rozebereme na listy, hořké části odstraníme. Žampiony nakrájíme na drobné kostičky. Pórek povaříme asi 5 minut a vychlazený nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony a pórek vložíme do mísy, zalijeme zálivokou z jablečného a vinného octa, oleje, soli a pepře. Ricottu rozdrobíme a rozložíme na čekanku. Posypeme oreganem. Hotový salát podáváme s pečivem.
Fotky receptu Čekankový salát s ricottou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!