1 střední celer
| 1 mrkev
| 1 cibuli
| 25 g másla
| 1 stroužek česneku
| 1 červenou papriku
| 1 kávovou lžičku provensálského koření
| 50 g strouhaného sýra
| 1 polévkovou lžíci rajského protlaku
| dle potřeby: masový vývar
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Celer po provensálsku:
Celer nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a obojí krátce povaříme ve vařící vodě. Oloupeme cibuli, nasekáme najemno a přidáme stroužek česneku. Cibulku osmažíme na másle a prolisujeme na ni česnek. Přidáme povařený celer a mrkev, na proužky nakrájenou čerstvou papriku a vše necháme dusit. Poté posypeme provensálským kořením, přimícháme protlak s vývarem a dusíme ještě 10 minut. Posypeme sýrem a na chvíli vložíme do grilu, aby se sýr rozpustil.
Fotky receptu Celer po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!