Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
![1.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Celer s hříbky:
1 - 2 celery (600 g)
| 2 - 3 cibule
| 1 lžíce sádla
| 1 lžíce hladké mouky
| 250 ml suchého bílého vína
| 2 šálky vývaru z hovězích kostí a celeru
| bobkový list, sůl, pepř, petrželka, máslo, hříbky
Postup přípravy receptu Celer s hříbky:
Celer nakrájíme na 1 cm velké plátky a ve vodě smíchané s bílým vínem uvaříme do poloměkka. Vyjmeme, necháme okapat, mírně prochladnout a nakrájet na kostičky. Jemně pokrájenou cibulku podusíme na sádle, přidáme hladkou mouku a osmahneme. Zalijeme vývarem z kostí a celeru, přidáme bobkový list, pepř a petrželku. Povaříme kolem 10 minut. Odstavíme. Na kousku másla podusíme očištěné pokrájené hříbky, osolíme. Do ohnivzdorné misky dáme pokrájený celer, zasypeme dušenými hříbky a zalijeme přecezenou omáčkou. Přiklopené zapékáme kolem 25 minut.
Podáváme horké s chlebem nebo topinkami.
Fotky receptu Celer s hříbky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!