Postup přípravy receptu Celerové plátky plněné tofu:
Oloupaný celer uvaříme celý v osolené a okyselené vodě. Zatím si připravíme náplň: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přídáme hrubě strouhané tofu, sojovou omáčku, sekanou petrželovou nať a osolíme. Pak přidáme vejce a tolik strouhanky, abychom dostali tužší hmotu. Ovařený a prochladlý celer nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté. Na dno olejem vymazaného pekáčku klademe polovinu větších plátků celeru, na plátky rozdělíme připravenou náplň a shora pokryjeme zbývajícími plátky celeru. Vejce rozšleháme s trochou vody, zalijeme celer v pekáči a vše pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo nastavovanou kaší.