Použité suroviny receptu Celozrnné perníčkové sušenky:
35 dkg hl. celozrnné mouky
| 14 dkg třtinového cukru
| 1 lžíce másla nebo tuku
| 2 lžíce medu
| 1,5 kypřící prášek do perníku
| 2 vejce
| 1 lžíce kakaa
| dle chuti: koření do perníku
Postup přípravy receptu Celozrnné perníčkové sušenky:
Vše smícháme. Necháme asi hodinu odležet. Vyválíme na stéblo silný plát vykrájíme sušenky a pečeme ve střední troubě asi 5-7 minut.
Pokud nechceme mít v těstě krystalky cukru, třtinový cukr se déle rozpouští, tak jej nejdříve vyšleháme s tukem, medem a vejci. A nebo použijeme moučkový třtinový cukr.
Fotky receptu Celozrnné perníčkové sušenky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!