2 lžíce instantní kávy
| 250 g hladké mouky
| špetka soli
| 2 ks žloutky
| 100 g hnědého cukru
| 130 g Hery
| 80 g mletých lískových oříšků
| na špičku nože prášku do pečiva
| Poleva:
| 10 lžic moučkového cukru
| 2 lžíce vody
| 1 lžíce kakaa
| cukrová moka zrnka na zdobení
Postup přípravy receptu Černá srdíčka :
Instantní kávu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a necháme vychladnout. Mouku promícháme se solí a práškem do pečiva, s mletými oříšky a cukrem. Přidáme na kousky nakrájený tuk a žloutky a uhněteme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladu odpočinout. Poté ho vyválíme na lehce pomoučeném válu, vykrajujeme srdíčka a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme je v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Upečené sušenky necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu. Cukr s kakaem a vodou intenzivně třeme, až vznikne hladká a lesklá hmota. Tou potíráme srdíčka a do mokré polevy vtiskneme moka zrnka.
Fotky receptu Černá srdíčka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!