Postup přípravy receptu Černobílé cukroví:
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, žloutků a másla nakrájeného na vločky uhněteme hladké těsto. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny zapracujeme kakao a smetanu. Těsta vytvarujeme do koulí, zabalíme do fólie a uložíme asi na 60 minut do chladu. Na pomoučeném válu vyválíme z každého těsta obdélník o
rozměrech 20 x 25 cm. Oba obdélníky položíme na sebe a z delší strany zavineme do rolády. Roládu zabalíme do fólie a asi 60 minut chladíme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Roládu nakrájíme na 50 přibližně 1/2 cm silných plátků, které narovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 12 minut. Upečené plátky opatrně přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Vychladlé cukroví skladujeme v dobře uzavíratelné dóze. Těsto můžeme nakrájet na dlouhé proužky a sestavit je k sobě jako šachovnici.