600 g černý kořen
| 2 ks bílek
| 1 lžíce máslo
| 1/2 lžíce cukr
| 50 g mandle
| dle chuti: ocet a sůl
Postup přípravy receptu Černý kořen po římsku:
Černý kořen omyjeme, oškrábeme a uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, osladili a okyselili. Kořen vaříme doměkka. Mandle oloupeme a nasekáme nebo nastrouháme nahrubo.
Uvařený kořen necháme okapat a nakrájíme ho na delší špalíčky. Zapékací misku vymažeme máslem. Bílky ušleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Obalíme v něm špalíčky černého kořene a rovnáme je do zapékací misky. Vše posypeme připravenými mandlemi a v horké troubě pečeme, až sníh začne růžovět.
Kořen podáváme s brambory.
Fotky receptu Černý kořen po římsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!