Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Čerstvý špenát s boloňskou omáčkou a domácí raviolou plněnou smetanovým sýrem:
350 g Boloňská omáčka
| 200 g čerstvý listový špenát
| 50 g šalotka
| 180 g hladká mouka
| 100 g sýr Ricotta ( smetanový sýr )
| 3 ks žloutek
| 0,5 dcl oleje slunečnicového
| 2,5 g bazalka čerstvá ( popř. sušené )
| 1 g kurkuma
| 8 g sůl
| pepř mletý barevný
| 0,5 dcl olivový olej
Postup přípravy receptu Čerstvý špenát s boloňskou omáčkou a domácí raviolou plněnou smetanovým sýrem:
Na olivovém oleji zprudka orestujeme šalotku krájenou najemno, přidáme očištěný čerstvý špenát ( natrhané celé listy bez stonků ) a Boloňskou omáčku. Ohřátou směs posypeme čerstvě sekanou bazalkou a servírujeme s těstovinou.
Domácí raviola: „může být i průmyslová“
Z hladké mouky, žloutků, kapky olivového oleje, špetky soli a kurkumy si vypracujeme hladké pevnější těsto, které necháme asi 1 hodinu odležet v hladu. Těsto vyválíme na tenký podélný plát. Sýr vkládáme po 10 cm na těsto, které máme potřené žloutkem. Tím samým vyváleným plátem sýr překrejeme a řádně upevníme. Rádýlkem na těsto vykrojíme stejné ravioly, tak aby byly úhledné a sýr byl uprostřed těsta. Těstovinu vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut.
Fotky receptu Čerstvý špenát s boloňskou omáčkou a domácí raviolou plněnou smetanovým sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!