Vložil: | Natural |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Čertíci z brambor:
dle chuti: sůl
| 2 ks brambory
| krém:
| 1 kelímek plnotučný tvaroh
| 3 ks tavený sýr
| 1/2 ks cibule
| 1 špetka mletá paprika
| na ozdobu: kukuřice, zelená petrželová nať, celý černý pepř, mini mrkvičky a paprika (červená)
Postup přípravy receptu Čertíci z brambor:
Brambory omyjeme a pečlivě očistíme kartáčkem. Vaříme ve vodě asi 30 minut, dokud nezměknou. Brambory nemusíme vařit pouze dvě. Když jich uvaříme více, vyrobíme i více čertíků, nebo pak zbylé brambory využijeme na jiný pokrm z vařených brambor.
Tvaroh v misce ušleháme se třemi trojúhelníčky taveného sýra. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, špetku mleté papriky a sůl.
Uvařené brambory na spodní části seřízneme, aby lépe stály. Brambory neloupeme. Na vrch každé brambory lžící navršíme umíchaný tvaroh, který představuje hlavu čertíka. Jeho obličej můžeme zdobit podle vlastní fantazie a je možné k tomu využít i jinou zeleninu, než je uvedená. Já jsem na rohy použila mini mrkvičky, na nos zrnka sterilované kukuřice, na vlásky zelenou petrželovou nať. Oči jsou dvě kuličky pepře a pusa je ukrojený kousek červené papriky. Vše stačilo lehce vmáčknout na správné místo na tvarohové hlavičce.
Čertíci z brambor jsou za chvíli hotoví, jen se zakousnout.
Fotky receptu Čertíci z brambor:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!