Postup přípravy receptu Červenající se vajíčka:
Oloupeme mrkev a nakrájíme na tenounká kolečka. Dáme vařit do osolené vody, do které jsme přidali trochu octa.
Vajíčka uvaříme „natvrdo“ (vaříme v osolené vodě - i když jsou ve skořápce, rozdíl - byť minimální - je znát).
Cibuli pokrájíme na malé kousky. Osmahneme do jemně hněda na oleji (do kterého jsme přidali trochu soli). Přidáme na co nejdrobnější kousky nakrájená rajčata, zprudka orestujeme. Přidáme víno, cukr, pepř, tymián a sůl. Zredukujeme na hustotu omáčky (obvykle to netrvá dlouho).
Slijeme mrkev, odstraníme skořápku z vajíček. Nakrájíme vajíčka na čtvrtiny, na talířích obložíme kolečky mrkve a polijeme červenou omáčkou.