Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 30 |
|
|
Použité suroviny receptu Česká vánoční polévka:
2 ks hlavy z kapra, odřezky, vnitřnosti
| 500 g jiných ryb
| 150 g másla
| 1 ks cibule
| 300 g kořenové zeleniny
| pepř, zázvor, sůl
| 50 g másla
| 50 g hladké mouky
| petrželka
| (50 g hrachu)
Postup přípravy receptu Česká vánoční polévka:
Nastrouhanou kořenovou zeleninu a najemno pokrájenou cibulku osmažíme na másle. Když je zelenina zahnědlá, zalijeme ji vodou a přidáme hlavy a odřezky z kapra a jiné očištěné ryby. Vše vaříme přibližně půl hodiny. Potom polévku přecedíme, osolíme, ochutíme pepřem a zázvorem. Zároveň samostatně uvaříme rybí vnitřnosti a vlijeme je do polévky. Potom vše zahustíme světlou máslovou jíškou, povaříme ještě 10 minut, odstavíme, přidáme zelenou petrželku a podáváme. Polévku můžeme vařit i s několika lžícemi předvařeného hrachu.
Fotky receptu Česká vánoční polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!