Použité suroviny receptu Česneková bageta se zeleninovým špízem:
2 červené cibule
| 12 cherry rajčátek
| 12 plátků parmské šunky
| 12 menších žampionů
| olivový olej
| snítka tymiánu
| 4 lžíce Tatarské omáčky Hellmann´s s houbami
| 1 dlouhá francouzská bageta
| 2 stroužky česneku
| hrst nasekané petrželové natě
Postup přípravy receptu Česneková bageta se zeleninovým špízem:
Cibuli nakrájíme na osminky, rajčátka obalíme do plátku šunky. Na jehly střídavě napícháme cibuli, celé žampiony a rajčátka, potřeme olejem, posypeme tymiánem a na plechu vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova při 190 °C asi 8 minut. Upečené špízy pokapeme Tatarskou omáčkou Hellmann´s s houbami. Bagetu podélně a napříč rozkrojíme na 4 kusy, přiložíme v polovině pečení na plech ke špízům a opečeme z obou stran do zlatova. Potom je potřeme olejem smíchaným s utřeným česnekem a s petrželovou natí.
Fotky receptu Česneková bageta se zeleninovým špízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!