Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Česnekové brambory z alobalu:
8 středně velkých brambor
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: česnek, sůl, pažitka, celerová nať nebo zelená petrželka
| dle potřeby: alobal
Postup přípravy receptu Česnekové brambory z alobalu:
Brambory předem 10 minut povaříme v osolené vodě s kmínem. Mírně vychladlé oloupeme, seřízneme vršek (nevyhazujeme), lžičkou částečně vyhloubíme (vyhodíme). Naplníme máslem, česnekem utřeným se solí a přiklopíme seříznutým vrškem. Z alobalu nastříháme čtverce, posypeme tenkými plátky česneku, do každého zabalíme bramboru a dáme do grilu nebo do rozpálené trouby péci, trvá to něco přes půl hodiny. Z měkkých brambor odstraníme alobal, na talíři sypeme nakrájenou natí.
Fotky receptu Česnekové brambory z alobalu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!