Použité suroviny receptu Charlestonská rýže s rajčaty:
60 g anglické slaniny
| 4 cibule
| 1 1/2 svazku jarní lahůdkové cibulky
| 300 g dlouhozrnné rýže
| 1 lžička rajčatového protlaku
| 100 ml slepičího vývaru
| 1 špetka sušeného tymiánu
| 150 g pokrájených rajčat
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Charlestonská rýže s rajčaty:
1. Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibule posekáme. Lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a šikmo nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
2. Slaninu rozškvaříme. Vložíme cibuli a rýži a zesklovatíme. Přidáme rajský protlak a krátce za častého míchání osmahneme. Vývar uvedeme do varu.
3. Rýži zalijeme asi 600 ml slepičího vývaru, okořeníme tymiánem a pepřem. Vaříme na mírném ohni.
4. Lahůdkovou cibulku podusíme ve zbylém slepičím vývaru, přidáme rajčata a asi 5 min. povaříme. Zamícháme do rýže, podle potřeby dochutíme. Ozdobíme lahůdkovou cibulkou.
Fotky receptu Charlestonská rýže s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!