200 g mletého masa
| 1 malá cibule
| špetka provensálkého koření
| špetka majoránky
| 1 vajíčko
| 1 houska
| 4 bulky na hamburgery
| 4 plátky sýra (dle chuti)
| nakládaná okurka
| rajče
| tatarka nebo majonéza
| kečup
| hořčice
| listový salát dle chuti
Postup přípravy receptu Cheeseburgery:
Housku namočíme do vody a poté vymačkáme. Smícháme s masem, na jemno nakrájenou cibulkou, kořením a vajíčkem. Důkladně propracujeme. Poté vytvoříme čtyři karbanátky, potřeme lehce olejem a dáme péci do trouby na cca 175 stupňů na asi 20 minut.
Bulky rozřízneme, dáme na jednu minutu nahřát do trouby, poté vytáhneme a podle chuti poklademe ostatními surovinami a upečenými karbanátky.
Maso je nejlepší použít hovězí, ale i ze směsky či vepřového jsou cheeseburgery výborné.