Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Chilský bramborový salát:
115 g slaniny
| 8 brambor velkých
| 0,15 dl oleje
| 0,3 dl octa
| 3 zelené cibulky
| 5 ředkviček
| 2 snítky celeru
| 0,15 dl hořčice
| 3 vejce natvrdo
| 2 papriky červené
| sůl
| pepř
| majonéza hořčice
| cukr
| cayenský pepř
| 100 g nivy
| 1 žloutek
| trocha oliv. oleje
| 0,15 dl citr. šťávy
Postup přípravy receptu Chilský bramborový salát:
Majonézu připravíme tak, že smícháme hořčici, cukr, cayenský pepř a žloutek. Pak za stálého míchání po kapkách přidáváme olej, až je směs velmi hustá. Nakonec přimícháme citrónovou šťávu a rozdrobený sýr a majonéza je hotová. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Pak je slijeme a opláchneme studenou vodou. Slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme do křupava. Brambory dáme do mísy, pokropíme olejem, octem a přidáme nakrájenou cibulku, ředkvičku nakrájenou na kostky a pokrájené stonky celeru. V manší misce smícháme majonézu, hořčici, nakrájená vejce, sůl a pepř, polovinu směsi a slaninu smícháme s bramborami, dáme do zapékací mísy, na vrch dáme zbytek směsi a slaninu a zapečeme do zlatohněda. Podáváme v skleněných miskách a povrch ozdobíme osmahnutou nakrájenou červenou paprikou a mladou cibulkou.
Fotky receptu Chilský bramborový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!