Postup přípravy receptu Chlebíčky plněné špenátem:
Špenát očistíme a důkladně propereme, cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájíme. Rozpálíme olej a krátce na něm opečeme cibuli a polovinu česneku, pak přidáme mokrý špenát a asi 5 minut ho dusíme, aby změkl. Osolíme, opepříme a necháme okapat v sítu. Sardelové řezy propláchneme studenou vodou, osušíme a nadrobno posekáme. Mozzarellu rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, rajčata omyjeme, očistíme a rovněž nakrájíme na plátky.
Zbylý česnek smícháme s olivovým olejem, krajíčky chleba vyřízneme ostrým nožem do kulatého tvaru, potřeme je česnekovým olejem a obložíme špenátem, sýrem, sardelkami a rajčaty. Přikryjeme zbylými kulatými chlebíčky a dobře přimáčkneme.
Vejce rozšleháme a osolíme, chlebíčky obalíme nejprve v mouce a pak ve vejci, a to velmi důkladně, aby držely oba chlebíčky při sobě. Pečeme je na rozpáleném tuku nebo oleji z každé strany asi 5 minut. Podáváme se zeleninou, případně jako přílohu k masu.