Použité suroviny receptu Chlebíčky s krevetovým máslem:
200 g konzervovaných nebo zmražených drobných krevet
| 250 g másla
| sůl a pepř
| 12 krajíčků chleba
| šťávu z 1/2 citronu
| drcené chilli koření
| zelené lístky (například řeřichy)
| citron na ozdobu
Postup přípravy receptu Chlebíčky s krevetovým máslem:
1. Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejte trochu másla a tři až pět minut na něm smažte krevety. Osolte, opepřete a přesuňte do misky.
2. Rozehřejte zbylé máslo a nechte ho na mírném ohni zpěnit, aby získalo sytější zlatou barvu; trvá to asi osm minut. Potom ho stáhněte z ohně, osolte a opeřete a zalijte jím krevety. Nechte ho při pokojové teplotě vychladnout a pak máslo ještě uložte na chvíli do chladničky, aby ztuhlo.
3. Chléb potřete krevetami v másle, zakápněte citronovou šťávou a poprašte trochou chilli. Okamžite podávejte, ozdobené skrojkem citronu a zelenými lístky.
Fotky receptu Chlebíčky s krevetovým máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!