Použité suroviny receptu Chlebová zmrzlina s mátou:
55 g másla
| 55 g surového třtinového cukru
| 170 g čerstvé strouhanky z tmavého chleba
| 2 lžíce jemně nasekané čerstvé máty, další lístky na ozdobení
| 200 ml smetany ke šlehání nebo husté smetany
| 200 ml vanilkového pudinku (custard)
Postup přípravy receptu Chlebová zmrzlina s mátou:
Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme cukr a strouhanku. Za stálého míchání opatrně smažíme 3 - 4 minuty, až bude strouhanka nazlátlá a křupavá. Přimícháme nasekanou mátu a necháme 20 minut chladnout.
Ušleháme šlehačku, přimícháme do ní strouhanku a puding a necháme ji 2 hodiny mrazit. Kopečky zmrzliny servírujeme ozdobené mátou.
(Připravujete-li zmrzlinu předem, nechte ji před podáváním 30 minut v ledničce, aby povolila.)
Fotky receptu Chlebová zmrzlina s mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!