Postup přípravy receptu Karamelový krém s vanilkou:
Na polevu necháme zkaramelizovat 150 g cukru se 2 – 3 lžícemi vody. Do 4 formiček nalijeme karamel a dáme je do chladu. Troubu předehřejeme na 180°C.
Z vanilkového lusku vyškrabeme dřeň a obojí svaříme s mlékem. Rozšleháme 80 g cukru s vejci a za stálého míchání přiléváme mléko. Přidáme pomerančovou kůru. Hmotu nalijeme do formiček.
Formičky zakryjeme alobalem, vložíme do horké vodní lázně a necháme v troubě asi 30 – 35 minut tuhnout. Dáme vychladnou a přes noc postavíme do chladničky.
Nožem opatrně objedeme okraj formiček a krém opatrně vyklopíme na talíř. Podáváme s karamelovou omáčkou.
TIP: Mléko můžeme při přípravě krému nahradit stejným množstvím smetany, krém bude jemnější.
Fotky receptu Karamelový krém s vanilkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!