Postup přípravy receptu Chlebovvý nákyp s jablky:
Chléb zabalíme do utěrky a rozdrtíme válečkem. Nasypeme ho do mísy, zalijeme ovocnou šťávou a necháme nasáknout a změknout. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme nadrobno nastrouhaná jablka, rozdrcený změklý chléb, skořici, citrónovou kůru a ořechy a dobře promícháme. Na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, směs nalijeme do vymazané a vysypané nákypové nebo chlebíčkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a dáme péct. Zda je nákyp hotový, vyzkoušíme zapíchnutím špejle do jeho středu, po vytažení musí špejle zůstat suchá a čistá. Nákyp necháme zchladnout, nakrájíme ho na plátky a podáváme je proležené plátky jablek.