Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 19.05. 2025
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chřest gratinovaný s toasty

fotka Chřest gratinovaný s toasty
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Chřest gratinovaný s toasty:

1 kg chřestu  |  sůl  |  cukr  | 20 g másla  | 1 šalotka  | 2 lžíce bílého vinného octa  | 150 ml suchého bílého vína  | 8 toastů  |  pepř  | 50 g másla  | 3 žloutky  | 250 g rozehřátého másla  | 2 lžíce sekaných bylinek (petrželka, estragon, kerblík)

Postup přípravy receptu Chřest gratinovaný s toasty:

Chřest oloupeme, pokrájíme na kous­ky dlouhé 5 cm a 12 - 15 min. vaříme v osolené vodě s cukrem. Pak vyjmeme. Šalotku oloupeme a najemno pose­káme. S vinným octem a vínem povaří­me, až zbudou asi 3 lžíce tekutiny. Sce­díme. Toasty osolíme, opepříme a na másle 2 min. opékáme po každé straně. Polo­žíme na plech a v troubě udržujeme teplé. Ve svařeném vývaru ve vodní lázni rozmícháme žloutky, za stálého míchání přikapáváme máslo. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme bylinky. Rozehřejeme gril. Chřest poklademe na teplé toasty, pokapeme omáčkou a dáme zapéct pod gril.


Fotky receptu Chřest gratinovaný s toasty:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chřest gratinovaný s toasty
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !