Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![3.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.6/10, hlasovalo 10 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![3.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Chřest gratinovaný s toasty:
1 kg chřestu
| sůl
| cukr
| 20 g másla
| 1 šalotka
| 2 lžíce bílého vinného octa
| 150 ml suchého bílého vína
| 8 toastů
| pepř
| 50 g másla
| 3 žloutky
| 250 g rozehřátého másla
| 2 lžíce sekaných bylinek (petrželka, estragon, kerblík)
Postup přípravy receptu Chřest gratinovaný s toasty:
Chřest oloupeme, pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm a 12 - 15 min. vaříme v osolené vodě s cukrem. Pak vyjmeme. Šalotku oloupeme a najemno posekáme. S vinným octem a vínem povaříme, až zbudou asi 3 lžíce tekutiny. Scedíme. Toasty osolíme, opepříme a na másle 2 min. opékáme po každé straně. Položíme na plech a v troubě udržujeme teplé. Ve svařeném vývaru ve vodní lázni rozmícháme žloutky, za stálého míchání přikapáváme máslo. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme bylinky. Rozehřejeme gril. Chřest poklademe na teplé toasty, pokapeme omáčkou a dáme zapéct pod gril.
Fotky receptu Chřest gratinovaný s toasty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!