1 kg chřestu
| špetka soli
| 1 kostka cukru
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 150 g másla
Postup přípravy receptu Chřest na másle:
Chřest ostrým nožem nebo speciální škrabkou rovnoměrně shora dolů oloupeme a uvolníme tvrdší slupku. Dřevnaté konce odřežeme. Oloupaný chřest krátce opláchneme ve studené vodě a rozdělený na 4 porce svážeme kuchyňskou nítí, abychom je po uvaření snadněji vylovily z vývaru. Přivedeme k varu 5 litrů osolené vody s cukrem a citrónovou šťávou. Dáme do ní chřest a vaříme 25-30 minut. Zatím si na pánvi rozpustíme máslo. Máme-li možnost, postavíme ho horké na elektrické ploténce na stůl. Svazky chřestu vyjmeme z vařící vody, odstraníme nit, necháme na utěrce odkapat a narovnáme na nahřátou mísu. Rozpuštěné máslo si každý sám nakape na svou porci.
Fotky receptu Chřest na másle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!