Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 26.01. 2025
Dnes má svátek Zora
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chřest po staročesku

fotka Chřest po staročesku
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Chřest po staročesku:

1 kg chřestu  | 4 l vody  | 2 lžičky soli  | 1 lžíce cukru  | 4 lžíce citr. šťávy  | omáčka  | 2 lžíce hl. mouky  | 2 dl mléka  |  muškátový oříšek  | 1 lžička mletého pepře  | 1 dl smetany  | 2 lžíce másla

Postup přípravy receptu Chřest po staročesku:

Chřest oloupeme, dřevnaté části odkrojíme, řádně opláchneme a rozdělíme na 4 porce které svážeme nití.

Vodu v hrnci osolíme, přidáme cukr a citronovou šťávu. Vložíme chřest a půl hodiny ho vaříme.

Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem se smetanou, osolíme a okořeníme, zakapeme citronovou šťávou. Zvolna vaříme, až omáčka mírně zhoustne.

Pak vymastíme zapékací mísu máslem, rozložíme vařený chřest, přelijeme ho omáčkou a zapečeme v troubě asi 15 minut. Pokud chceme omáčku vydatnější, můžeme do ní před zapékáním přidat 2 žloutky.

Chřest po staročesku ihned po zapečení podáváme.


Fotky receptu Chřest po staročesku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chřest po staročesku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !