2 šálky rýže
| 250g chřestu
| 1 menší pórek
| 10 mandlí
| 1 cibule
| 1 mrkev
| 5 oliv
| šalvěj
| nové koření
| dle potřeby sůl
| dle chuti bobkový list
| 1 citron
| dle potřeby jíška
Postup přípravy receptu Chřest s rýží:
Dejte chřest vařit po dobu 20 minut se solí a s olivovým olejem. Zároveň s tím připravte rýži. Na oleji poduste pórek – na drobno nakrájený. Do toho přidejte několik šalvějových listů a mrkev (ostrouhanou nahrubo). Restujte po dobu 5 minut a poté přidejte opranou rýži. Zamíchejte a podlijte vývarem. Na mírném plameni a pod pokličkou vařte po dobu cca 15 minut a dalších 10 minu nechte dojít. Omáčku připravíte následovně: 10 mandlí a 5 černých oliv najemnou pokrájejte a povařte s troškou vody. Poté přidejte šálek vody, ve které jste vařili cibuli s novým kořením a bobkovým listem. Pro zahuštění přidejte zakysanou smetanu nebo jíšku a vše ochutíte citronovou šťávou.
Fotky receptu Chřest s rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!