Použité suroviny receptu Chřest s tvarohovým krémem:
1 šalotka
| 300 g tvarohu
| 50 ml oleje
| 50 ml mléka
| 1/2 červené papriky
| 1 stroužek česneku
| dle chuti: sůl
| dle chuti: čerstvě mletý barevný pepř
| dle chuti: cukr
| 1 kg zeleného chřestu
| 10 g másla
| 150 ml smetany ke šlehání
| 30 g lněného semínka
Postup přípravy receptu Chřest s tvarohovým krémem:
1. Šalotku oloupeme a nadrobno pokrájíme. Spolu s tvarohem, olejem a mlékem utřeme v míse do krému.
2. Papriku rozkrájíme na kostičky a vmícháme do tvarohového krému. Přilisujeme česnek. Krém osolíme a opepříme, příp. přidáme trochu mléka.
3. Spodní třetinu chřestových výhonků oloupeme, odřízneme zdřevnatělé konce. Vložíme do osolené vody a vaříme podle tloušťky výhonků 8-12 minut. Vyjmeme a necháme okapat.
4. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Chřest s tvarohovým krémem rozdělíme na talíře a můžeme podávat sypaný lněným semenem.
Podáváme s telecími řízky a malými pečenými brambůrkami.
Fotky receptu Chřest s tvarohovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!